Mi-am cumparat o placa de sunet M-audio (tranzit USB) de la oktal.ro (323 RON). Asta pentru ca placa de sunet a notebook-ului Toshiba lasa mult de dorit atunci cand o conectam la amplificator (semnal slab, calitate slaba, zgomot de fond mare).
Dupa instalare am avut o mare dezamagire: desi semnalul era evident mai bun, zgomotul de fond nu a disparut. Dupa ceva cautari pe internet am gasit sursa zgomotului: alimentatorul calculatorului. In momentul in care lucrez pe acumulatorul laptop-ului zgomotul este zero. La conectarea alimentatorului apare un zgomot deranjant (dominat de brum).
Inca nu stiu daca zgomotul e generat de alimentator (situatie in care as putea incerca sa cumpar un alt model mai bine filtrat) sau de notebook.
miercuri, 3 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
E clar ca-i de la sursa. Daca sursa scoate curent continuu atunci poti sa interpui un filtru intre sursa si notebook (ti-l face un electronist, nu-i mare lucru - in principiu ar trebui sa pui un condensator electrolitic de valoare mare intre sursa si notebook) Daca insa sursa scoate curent alternativ atunci partea de redresare se afla pe notebook iar filtrul ar trebui pus dupa blocul de redresare ceea ce-i mult mai greu sau imposibil (din cauza spatiului mic din notebook).
RăspundețiȘtergereLa fel am patit si eu :) Pe un laptop Asus conectat o placa Xfi USB (ca de altfel si cea interna a laptopului) chitcaia, suiera si dadea un brum de frecventa inalta cand conectam alimentatorul. Am facut cateva teste si am gasit o solutie. Am folosit un prelungitor simplu fara impamantare la care am conectat alimentatorul de laptop (ala are mufa de impamantare) iar statia intr-un alt prelungitor dar cu impamantare, conectate amandoua prelungitoare la aceasi priza. Ce am inteles eu este ca din cauza ca era legat la impamantare atat statia cat si laptopul se crea o bucla de masa ce genera si/sau amplifica zgomotul electronic din alimentator. Acum aproape ca a disparut acel zgomot, se aude f slab si doar la volum maxim al statiei; daca scot alimentatorul de la laptop bineinteles ca dispare complet acel zgomot de fond suparator. Am sa incerc sa inlocuiesc alimentatorul ce foloseste o sursa in comutatie cu una clasiva din tranfsormator si cu filtre bine facute sa vad daca asa se mai creaza probleme. Oricum pt cine are asemenea probleme incercati varianta cu conectare/deconectare la impamantare a statiei respectiv laptopului si sa vedeti ce efecte are :)
RăspundețiȘtergereBuna ma numesc Horatiu si problema mea este urmatoarea: am achizitionat un sistem home theatre 5,1 Akai care in momentul in care pornesc statia cu volumul dat la minim genereaza un zgomot de fond chiar fara sa fie cuplat vreun player mentionez ca deocamdata folosesc doar boxele frontale astept sugestii pentru eliminarea sau eventual reducerea zgomotului de fond
RăspundețiȘtergere